Krijgt u vaak vreemd ingevulde formulieren per e-mail?

Heeft u een formulier op uw website staan welke de bezoekers kunnen invullen? Dan zult u vast af en toe e-mailtjes krijgen waarin allemaal vreemde teksten/tekens staan. Die formulieren worden automatisch door computers ingevuld, die spam willen versturen. Heel irritant! Maar er is een oplossing voor. Namelijk door een zogenaamd CAPTCHA controle in de formulieren te bouwen.
Hierdoor kunnen computers de formulieren niet meer invullen, maar kunnen de formulieren alleen nog maar door echte mensen worden ingevuld.

Dat werkt als volgt:
Onderaan het formulier wordt er dan een afbeelding weergegeven met daarin een aantal cijfers/letters die op dat moment gegenereerd worden. Voordat iemand het formulier kan verzenden, moet die persoon eerst die cijfers/letters uit de afbeelding overtypen. Pas als dat goed overgetypt is, kan het formulier verzonden worden. Een computer kan de inhoud van de afbeelding niet lezen en kan daardoor niet de juiste cijfers/letters overtypen en het formulier verzenden. Hierdoor krijgt u alleen nog "echt" ingevulde formulieren binnen.

Echter, dit heeft ook een groot nadeel, namelijk dat iedereen die het formulier wil invullen die cijfers/letters moet overtypen, waardoor je een extra handeling moet doen, waar mogelijk typefouten worden gemaakt en mensen afhaken omdat het overtypen niet goed lukt en het formulier dus niet verzonden kan worden.

Mijn advies is om dit er alleen in te bouwen als u gigantisch veel van die ingevulde formulieren krijgt, als u er niet veel krijgt, zou ik dit gewoon voor lief nemen en de bezoeker van de website niet opzadelen met deze extra hindernis.

Comments are closed.