Pas op voor mailtjes en telefoontjes betreffende domeinregistratie

De laatste tijd hoor ik van veel mensen dat zij benaderd worden door bedrijven die zeggen dat iemand een domeinnaam met uw bedrijfsnaam wil registreren en dat u dat kunt voorkomen door die domeinnaam bij hun te registreren.
Het verhaal wat die bedrijven vertellen is niet helemaal juist.

Als iemand een domeinaam wil registreren die nog vrij is met uw bedrijfsnaam erin, dan hoeft die persoon van niemand toestemming te hebben om die naam te registreren. Iedereen kan gewoon iedere vrije domeinnaam registreren die hij/zij wil. Dus dat die bedrijven zeggen dat iemand die domeinnaam wil registreren is dus onzin, anders had die persoon dat al lang gedaan.

Maar op zich heeft dat bedrijf wel een puntje. Het kan soms verstandig zijn om extra domeinnamen te registreren met uw bedrijfsnaam of merknaam erin. Zo heb ik zelf bijvoorbeeld naast nederlink.nl ook nederlink.com, .net en .org geregistreerd, welke allemaal naar nederlink.nl verwijzen. Andere bedrijven kunnen die namen dus niet meer registreren. Er zijn daarnaast nog vele tientallen andere veelgebruikte extensite te koop, maar als u alle extensies wilt registreren, dan kost het u een hoop geld, aan de andere kant voorkomt u dat andere bedrijven die namen registreren.

Een domeinnaam met een spelfout erin kan soms ook handig zijn. Zo heb ik bijvoorbeeld nedelink.nl geregistreerd, dus zonder "r", omdat ik merkte dat sommige mensen die letter vergeten en dus niet op mijn site kwamen, door een domeinnaam met een spelfout te registreren kan je dit voorkomen.

Kortom: Laat u niet bang maken, het registreren van extra domeinnamen is lang niet altijd nodig.

Comments are closed.