WordPress beveiling updates en back-up

Heeft u een WordPress website? Dan is het belangrijk om regelmatig een volledige back-up te maken van de website bestanden, maar ook van de achterliggende database. Op het moment dat er problemen ontstaan, bijvoorbeeld doordat uw website gehackt is, dan heeft u een back-up om terug te zetten, waarna de volgende stap is om uw website beter te beveiligen om de kans op een nieuwe hack zo klein mogelijk te maken.

Naast het hebben van een goede back-up van uw WordPress website is het belangrijk om regelmatig de updates uit te voeren. Niet alleen de updates van WordPress zelf, maar ook van alle plugins die u geinstalleerd heeft. Vaak is een plugin de zwakke plek van uw website, waardoor hackers via slechte of oude plugins binnen kunnen komen. Zorg er dus voor dat de meest recente updates van de door u geïnstalleerde plugins geïnstalleerd zijn.

Het wil niet zeggen dat als u alle updates geïnstalleerd heeft uw website niet meer gehackt kan worden, maar de kans is in ieder geval een heel stuk kleiner geworden.

Tip! Maak altijd een back-up voordat u updates gaat installeren. U zal niet de eerst zijn waarbij de website niet meer werkt na de installatie van de updates. In dat geval kan er een recente back-up terug gezet worden.

Klik hier voor meer informatie.

Comments are closed.